Guvernul PSD ascunde adevărul despre economie și își camufleaza goliciunea de idei economice cu promisiuni

dragnea-grindeanu

Aceasta constatare mi-a fost întărită de ultimele întâlniri pe care le-am avut. Prima cu reprezentanții FMI, a doua cu președintele AmCham (Camera de Comerț Româno-Americană, ce reprezintă 400 de firme americane cu prezență activă pe piața din România).

Îngrijorarea față de măsurile economice luate de guvern este una comună în toate aceste întâlniri: proiecția bugetară este nerealistă, raportul dintre cheltuieli și investiții complet dezechilibrat, optimismul nefondat al absorbției fondurilor europene sau de incapacitatea administrativă.

Toate aceste acțiuni periclitează atât capitalul național cât și cel străin.

Soluția PSD este aceea de a continua cu promisiunile și stimularea așteptărilor cetățenilor, ascunzând în același timp adevărul despre perspectivele întunecate ale economiei. PSD nu înțelege că România trebuie să rupă ritmul prin măsuri economice curajoase de stimulare a productivității și promovare a business-ului național.

Spre exemplu, Guvernul să introducă plata TVA la încasarea facturii și delegarea Centralei MAE să întocmească împreună cu mediul de afaceri un Plan de Promovare Ofensivă a Firmelor Românesti pe Piețe Externe. Un alt exemplu este cel al salariului minim, Guvernul să discute cu mediul de afaceri care este limita maximă de sustenabilitate a acestuia, ca să nu distrugă competitivitatea produselor românești la export. Dacă vrei zona euro, trebuie să ai monedă puternică, balanță de plăți excedentară și asta înseamnă exporturi, deci competitivitate.

În egală măsură, Guvernul și Parlamentul trebuie să elimine discriminările dintre capitalul autohton și cel multinațional, spre exemplu, permițând firmelor românești să consolideze fiscal veniturile.

În sfârșit, PSD să termine cu propaganda populistă și stupidă din punct de vedere economic împotriva capitalului străin și a firmelor multinaționale. România are nevoie și de capital autohton și de capital multinațional.

 

 

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer