Întâlniri oficiale în calitate de ministru al Afacerilor Externe

Câteva din cele mai importante întrevederi

3 noiembrie 2009 – Primirea consilierului politic al RWE/OMV pentru proiectul Nabucco, Joschka Fischer, Bucureşti.

5-6 noiembrie 2009 București – Participarea la reuniunea dedicată Strategiei Transatlantice pentru provocările globale, organizată de Consiliul Atlantic şi de Grupul de coordonare al Conferinţei pentru Securitate de la Mtinchen, Washington.

– În cadru conferinței, am fost ținut un discurs pe tema ”Geopolicita pe Energie, Securitate și Schimbare Climatică”


27 noiembrie 2009, Madrid – Participarea la dineul informal de lucru organizat la invitaţia ministrului spaniol al Afacerilor Externe şi Cooperării, Miguel Angel Moratinos, în pregătirea viitoarei Preşedinţii semestriale a Consiliului UE pe care Spania a exercitat-o de la 1 ianuarie 2010.

4 decembrie, Bruxelles – Participare la reuniunea formală a miniştrilor afacerilor externe din statele membre NATO și la reuniunea formală a Consiliului Nord-Atlantic.

– La Reuniunea miniştrilor de externe NATO, am reconfirmat angajamentul de lungă durată al României pentru misiunea NATO din Afganistan, prin susţinerea eforturilor de stabilizare şi de combatere a terorismului. România are peste o mie de trupe în sudul Afganistanului, contribuţia urmând să se majoreze cu încă 100 de persoane în 2010.


Întrevedere cu omologul georgian, Grigol Vashadze, în marja reuniunii formale a miniştrilor de externe din statele membre NATO, Bruxelles

– Întrevedere cu omologul georgian în cadrul reuniunii formale a miniştrilor de Externe din statele membre NATO de la Bruxelles. S-a abordat situaţia de securitate din regiunea Mării Negre, precum şi stadiul şi perspectivele de integrare euroatlantică ale Georgiei.

– Am transmis şefului diplomaţiei georgiene că România are în vedere trimiterea unui expert naţional care să îşi desfăşoare activitatea în cadrul Biroului NATO de la Tbilisi, în regim de contribuţie naţională voluntară.

”Georgia este un partener cheie al României. Susținem ferm integrarea Georgiei în structurile euroatlantice”, Cătălin Predoiu, ministrul interimar de Externe, la întâlnirea cu Grigol Vashadze.